Yoga är som att dansa med dig själv

Yoga är ett utmärkt sätt att röra på sig och yogan har nu gått om styrketräningen på gymmet som den mest populära träningsformen i världen. Inom yogan finns begreppet ”asana”. Det betyder stadig och bekväm position.

Jag utövar Hathayoga. Den är baserad på rörelse i varje andetag. Jag gör alla asanas på 3 andetag med 3 sekunder in och 3 sekunder ut.

Många fördelar med yoga

Det räcker det med ett golv, en strand, en gräsmatta eller en yogamatta för att utöva yoga. Effekterna från yogan är sådana vi ofta behöver för att må bra, det vill säga styrka, smidighet, uthållighet och avslappning.

Dessutom räcker det med korta sejourer för att få riktigt bra effekt, förslagsvis 20 minuter på morgonen och 20 minuter på kvällen. Jag visar dig gärna Hälsoplanens solhälsning. Utöva fyra solhälsningar så har du fått 20 minuters skönt yogapass.

namaste

Yoga ger kroppen rätt förutsättningar

Yoga är till för dig som vill bli starkare i din vardag, som vill bli av med stelhet och rastlöshet. Yoga är också för dig som inte vill svettas på ett pass utan hellre ser fram emot en stunds lugn och ro utan efterföljande muskelsmärtor och träningsvärk.

Yoga är smidig träning för hela kroppen. Men det krävs att du utövar dina rörelser rätt. Du behöver stå stadigt i dina positioner, aktivera dina magmuskler och hitta din balans mellan anspänning, stretch, avslappning och andningen i yogan. Det är andningen och din stadighet som ger kroppen rätt förutsättningar att bygga upp styrka, lugn och avslappning. Jag visar dig gärna.

Boka yoga här