Betydelsen av att vara i rörelse

Sitter du mycket på ditt arbete? Blir din arbetsställning statisk och gör du ofta monotona rörelser? Allt detta kan på sikt leda till stelhet, muskelvärk och smärta. Det finns ett utmärkt sätt att förebygga stelheten – och det är att resa dig från sittplatsen och röra på dig.

Det räcker med enkla rörelser och korta pauser för att få hjärnan, musklerna och cellerna att jubla. Ta en promenad till kaffeautomaten, ställ dig upp och vifta med armarna, gå en sväng i rummet och byt arbetsställning så att du står ibland, istället för att sitta en hel dag.

På väg till ett friskare liv

Fysisk rörelse stärker immunförsvaret, hjärtat mår bra och hjärnan återhämtar sig. Du tänker bättre, kreativiteten höjs och din förmåga att lösa problem blir bättre. Och det fina är att det räcker med ytterst små rörelser för att få effekt.

Bland de tjänster jag erbjuder ingår rörelse som en naturlig del. Rörelse ska kännas genomförbart och roligt. Därför är det viktigt att de rörelser vi planerar passar just dig. Några få steg i lagom takt kan vara tillräckligt att börja med och allt är bättre än inget. Rör på dig och tänk på att du samtidigt motarbetar stress och tunnelseende, du är på väg till ett friskare liv.