Vad är PRO-tekniken?

PRO-tekniken är en egenutvecklad djupgående massageteknik som bidrar till snabbare muskelavslappning och bättre rörelseförmåga i kroppens muskler. PRO står för ”Pressure Release Oxygen” och handlar om just det, att med djupgående statiskt tryck på spända muskler få både syre- och blodtillförsel att öka. Det gör att muskeln enklare släpper på spänningarna. Metoden är avslappnande, inflammationsdämpande och långtidsverkande.

Börjar på framsidan

Massageterapeuter jobbar med att lösa upp lagrad inflammation (även kallad tysta inflammatoner) de som gör att vi får symtom som trött/stel/värk/smärta. Inflammationer skapar stelare bindväv och muskler. Man kan även känna sig svullen i kroppen och detta trycker på vener, artärer och nerver, vilket betyder att kroppen får symtom som tex muskelvärk.  Massageterapi minskar helt enkelt inflammationen och trycket från vener, artärer och nerver minskar vilket betyder att trött/stel/vär/smärta minskar eller helt enkelt försvinner helt. Denna typ av teknik gör att behandlingen varar ca 7-10 dagar och rekommendationen för att bli av med det mesta av den lagrade inflammationen är att ta en 90 minuters behandling en gång i veckan i ca 6-10 veckor. Beorende lite på hur din livsstil ser ut. 

PRO-tekniken är en statisk, djupgående pressurteknik som gör att det är lättare att andas, vilket betyder att det tar ca 1-4 andetag att släppa på trycket i muskler, bindväv och lymfa. Detta gör att flödet i kroppen ökar och avslappning, läkning och återhämtning går snabbare. 

Musklerna slappnar av lättare genom att flödet ökar, vilket gör att kroppen återhämtar sig snabbare och fler funktioner än bara musklelavslappning ökar.  

I venfunktionen (baksidan av kroppen) är kroppen lite som ett dragspel och ju högre upp symptomen sitter, desto längre ner sitter det egentliga problemet. Smärta och spända muskler i nacke och axlar kan bero på dålig cirkulation i fötter och vadmuskler. Därför är mit fokus att jobba med hela kroppen. Inte bara symtomen i kroppen. Alltså: Nacke, rygg, axlar etc. Att börja med att behandla höftböjarmusklen gör att behandlingen blir mer effektiv, varar längre och minskar trycket som ger trött/stel/värk/smärta. 

Anledningen är att stora kroppspulsåder/ven (aorta) sitter är lokaliserad under höftböjarmuskeln och om muskeln är spänd eller inflammaterad får aortan sämre flöde och symtom uppstår. 

De flesta massörer jobbar med venfunktionen (cirkulationen på baksidan av kroppen tillbaka till hjärtat) och arbetar oftast med fötter, vader, baksida lår, säte och resten av ryggen för att sedan avsluta på nacken och ryggen. Detta är det klassiska sättet att massera men man behöver många behandlingar och det kan göra väldigt ont att trycka på Triggerpunkter (TP) och det tar oftast längre tid och varar från 24h till 36h i kroppen. 

Effekten av en PRO Massagebehandling varar sedan cirka 7-10 dagar i kroppen. Jag brukar rekommendera 1 behandling/vecka och cirka 6-10 behandlingar totalt, beroende på hur många problem och symptom kroppen har.

Nästa steg

När PRO-tekniken nått full effekt kan ett skönt nästa steg vara att få en ”Deep flow” massage. Det sätter fart på lymfsystemet, verkar inflammationshämmande och förebygger värk och stelhet. Denna teknik mjukar upp bindväven och gör att kroppen blir mjuk och smidig. Under massagen används varm kokosolja.