Vad är PRO-tekniken?

PRO-tekniken är en egenutvecklad djupgående massagemetod som bidrar till muskelavslappning och bättre rörelseförmåga i kroppens muskler. PRO står för ”Pressure Release Oxygen” och handlar om just det, att med djupgående statiskt tryck på spända muskler få både syre- och blodtillförsel att öka. Det gör att muskeln enklare släpper på spänningarna. Metoden är avslappnande, inflammationsdämpande och långtidsverkande.

Börjar med fötterna

PRO-tekniken fokuserar på cirkulationen i hela kroppen, i alla muskler som samarbetar med rörelseapparaten. Kroppen är lite som ett dragspel och ju högre upp symptomen sitter, desto längre ner sitter det egentliga problemet. Smärta och spända muskler i nacke och axlar kan bero på dålig cirkulation i fötter och vadmuskler. Därför börjar jag alltid massera fötterna och går uppåt längs vader, lår och säte.

Med den här tekniken brukar spänningar i rygg, nacke och axlar släppa på 1-4 andetag, beroende på livsstil. Effekten av en PRO Massagebehandling varar sedan cirka 7-10 dagar i kroppen. Jag brukar rekommendera 1 behandling/vecka och cirka 6-10 behandlingar totalt, beroende på hur många problem och symptom kroppen har.

Nästa steg

När PRO-tekniken nått full effekt kan ett skönt nästa steg vara att få en ”Deep flow” massage. Det sätter fart på lymfsystemet, verkar inflammationshämmande och förebygger värk och stelhet. Under massagen används varm olja.