Malin Larsson – Massageterapeut på Hälsoplanen

Tänk att det fanns ett yrke för mig som alltid, från 10 års ålder, haft en passion för att hjälpa människor som har ont!
Som tioåring drömde jag egentligen mest om att bli ridlärare och jobba i stall men jag masserade gärna både familj och vänner om de hade ont. Det tog några år – och ett fall bakåt mot en hård trappa – innan jag fick upp ögonen för en massagekarriär igen.

Året var 2003 då jag, dubbelvikt som en fällkniv i 90 graders vinkel, snubblade in till en kiropraktor som min syster rekommenderat. I fallet hade ryggen fått en rejäl smäll och vad jag än gjorde blev den inte bättre. Det gjorde ont bara att andas. Efter tio minuter hos kiropraktorn hade han löst upp ryggskottet med justering och massage. All smärta var borta! Att bli befriad från den smärta jag gått med så länge var den mest befriande känsla jag någonsin känt.

Tänk att kunna arbeta med att hjälpa människor bli fria från sin smärta! Kiropraktorn tipsade om att jag kunde bli massageterapeut. Samma dag sökte jag in till Axelsons Gymnastiska Institut och där började min nya karriär. Jag har aldrig ångrat mig.

Utvecklade PRO-Tekniken

Efter avklarad utbildning arbetade jag länge med företagsmassage i Stockholmsområdet. Det var där jag utvecklade PRO-tekniken, som i dag är en del av stommen i mitt eget bolag som jag startade mitt i den andra vågen av pandemin år 2020. Äntligen kunde jag följa min dröm att få hjälpa människor att må bättre och hjälpa dem slippa långa vårdköer.

Jag specialiserar mig på djupgående behandlingar och även meridianbehandling. Jag kombinerar detta med två andra specialiteter; näring och rörelse. Jag använder mina specialiteter i ett enkelt och beprövat system, Hälsoplanen, för att hjälpa människor ändra och bryta dåliga vanor.

Föreläser på företag och idrottsföreningar

Jag föreläser bland annat på företag och idrottsföreningar. Där informerar jag om hur man kan förebygga idrottsskador och även hjärt- och kärlsjukdomar som ofta är relaterade till stress och ensidig kost.

Vill du också få hjälp att bryta dina mönster och få en bättre kropp?
Kontakta Malin Larsson

Världsmästerskapen i massage

I juni 2021 var jag med i World Championship Massage i Köpenhamn. Det var verkligen en upplevelse att se fler än fyrahundra terapeuter från hela världen tävla i olika kategorier inom massageyrket.
Varför tävling i massage? För att ge professionen en seriös bild. Massage är en metod för att behandla människors stress och smärta. Det handlar inte om intim beröring. Massageterapeuter behövs i en allt för stressig värld.
Läs mer om World Championship Massage