Motion – på dina villkor

Mjukstarta din förändring

Smärta, trötthet och värk är ofta de främsta orsakerna till varför det inte blir av att ge sig ut i spåret eller följa sina träningsrutiner. Vi har för ont och kanske har medicinerna vi äter inneburit viktförändringar eller orsakat obalans i hormonerna så att både stress och oro ökat.

Massera bort inflammation och muskelvärk

För att lyckas med långsiktig förändring och vilja börja träna handlar det om att mjukstarta i vår egen takt. Istället för att med dåligt samvete kasta oss ut på en enstaka 5-kilometers löprunda kan det bästa sättet vara att börja med alternativa behandlingsformer, som till exempel massageterapi.

Med Hälsoplanen hjälper jag dig att få bort tysta inflammationer som hämmar tillväxten av dina muskler. Behandlingen i Hälsoplanen minskar rädslan och stressens hormon, kortisolet, med 28 %. Massage ökar glädjens och energins hormon, serotoninet, även det med 28 %.
I takt med att vi masserar bort värken kommer du att märka att motivationen att börja röra på dig ökar. Förändringen är på gång och du och din kropp blir starkare.

 

Alla vet att det är bra att röra på sig, både för hjärta och hjärna. Motion frigör positiva hormoner i hjärnan och vi känner oss piggare, mer kreativa och kan fokusera bättre. Uthålligheten blir bättre, musklerna starkare och kroppen svarar bra de gånger vi tvingas springa till tåget eller leker med barn och barnbarn.

Men alla har inte samma förutsättningar och det finns dagar då vi inte kan eller hinner träna. Vi skjuter upp träningen, promenaden eller cyklingen och plötsligt har vi skjutit upp den i flera år. Istället för uthållighet och styrka har stela muskler, värk och stelhet tagit över.

Hälsoplanen – när du vill byta ut din kropp!