Spända axlar och ont i musklerna? Prova massage!

Oavsett om du rör mycket eller lite på dig under dagarna kan du råka ut för stela och spända muskler, ont i nacke, axlar och händer. I de hälsoplaner jag tar fram ingår regelbunden massage som en viktig del för att ta bort just spänningar och smärta i muskler och leder. Utöver hälsoplanen erbjuder jag också massage.

Regelbunden massage gör huden och bindväven mjuk, blodcirkulationen ökar och högt blodtryck sjunker. Syreupptagningsförmågan i musklerna ökar. Mängden inflammationer i kroppen minskar och immunförsvaret stärks, samtidigt som massagen i sig förebygger utmattning, är avstressande och skapar lugn och trygghet.

Trycker på triggerpunkter

För att hjälpa spända muskler att slappna av arbetar jag mycket med tryck mot kroppens triggerpunkter, så kallade myos. Du kan upptäcka triggerpunkter på dig själv, de är som en spänd muskelsträng i muskeln och gör lite ont, eller ger en ilande känsla att trycka på.

Under massagen trycker jag på triggerpunkterna tills den ilning eller smärta du känner avtar. Det är ett tecken på att blodcirkulationen i området ökar och det syrerika blodet hjälper i sin tur till att läka det utsatta området.

Målet med massagen är att få blodcirkulationen att fungera normalt, från topp till tå. Med bättre flöde i kroppen blir musklerna i ben och säte mjuka. Det förebygger skador och tar bort trötthetskänsla, stelhet och värk.