Vad är meridianbehandling?

Meridianbehandling, FOHOW Meridian Energy Massage, är en massage som utförs längs kroppens meridianer.

Behandlingen är närbesläktad med akupunktur men det här är en behandling som utförs utan nålar. Istället använder jag speciella handskar med silvertrådar som jag masserar med längs meridianerna så att de stimulerar akupunkturpunkterna i kroppen.

Resultatet är mer djupverkande än traditionell akupunktur.

Stimulerar de fysiologiska systemen

Effekten blir att flödet mellan meridianerna i kroppen ökar. Detta påverkar i sin tur allt från den hastighet och sättet dina celler byts ut i kroppen till dina inre organ och flödet i dina fysiologiska system; som immunsystem, lymfsystem, nervsystem, körtelsystem, andning, matsmältning, ämnesomsättning och muskulatur.

Metoden är ett utmärkt sätt att gå från ett riskzonsläge till friskzon och passar speciellt bra för dig som drabbats av störningar i de fysiologiska systemen och lider av reumatism, artrit, inflammation, sömnproblem, IBS, aptitlöshet, diabetes typ 2, urinvägssjukdom, anemi, hjärnskakning, med mera.

Före behandlingen
Efter behandlingen

Förebygger yrkesskador för kroppsterapeuter

Metoden är skonsam och behaglig att både ge och få. Därför passar den även särskilt bra för kroppsterapeuter. Behandlingen kräver inte samma tyngd och tryck som traditionell massage vilket skonar händer och fingrar och förebygger förslitningsskador.

Systemet används runt om i världen, bland annat på sjukhus och vårdcentraler, hos sjukgymnaster och naprapater, på SPA samt hos massageterapeuter och ortopeder. Det kan även användas av privatpersoner för hemmabruk.

Vill du veta mer om meridianbehandling? Hör av dig. Klicka här